Sestra Emilija Scherer, milosrdna sestra sv. Križa u Đakovu danas je napunila je punih 100 godina života, a u čestitare joj je došao i gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić sa suprugom Jelenom. Radosnoj sestri Emiliju gradonačelnik je donio cvijeće i tortu pridruživši se slavlju sa sestrama i drugim čestitarima.

Sestra Emilija rođena je kao Barbara Scherer, u Tomašancima, kao sedmo dijete Eve i Adama, koji su je istoga dana odnijeli i na krštenje. Godine 1934. došla je u samostan u školu, a 1937. stupila je u kandidaturu.

Kada je 1954. pokojni biskup Bauerlien počeo s katehizacijom u svojoj nadbiskupiji, bila je među prvim katehetkinjama u Đakovu, a jednako tako djelovala je i u Osijeku u konkatedrali, gdje je obavljala i službu kućne poglavarice. Od 1971. radila je u Njemačkoj, u Freiburgu, u misiji, u pastvi za naše radnike. I ondje joj je, uz ostalo, 14 godina glavna briga bila katehizacija naše djece.

Da je bila i jest omiljena među Đakovčanima svjedoče i današnje brojne čestitke koje su stizale na adresu samostana pa čak i sa Novog Zelanda. Bilo je i osobnih čestitara koji su joj uz bukete cvijeća čestitali prvih sto! Njezine sestre poklonile su joj pjesmu iz srca i buket sa stotinu ruža.

Grad Đakovo: Službeno priopćenje za javnost