U subotu 20. lipnja održan je predizborni skup liste HDZ-a za IV. Izbornu jedinicu na đakovačkom korzu.

Pred okupljenima građanima obratili su se župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić i kandidat u IV. Izbornoj jedinici Zoran Đuroković.

Važnost je u zajedništvu i u svemu onome što smo do sada napravili za razvoj Đakova, Đakovštine, Osječko-baranjske županije i na kraju krajeva za razvoj Hrvatske. Na našoj su listi ljudi iza kojih stoje rezultati. Samo županija je u Grad Đakovo investirala 52 milijuna kuna. Nikada ni jedna županijska vlast nije ni približno toliko uložila u Đakovo, ali i druge općine i gradove jer nam je cilj ravnomjeran razvoj. – rekao je Anušić na skupu koji je u Đakovu organiziran na središnjem gradskom trgu.

Đakovčankama i Đakovčanima obratio se i gradonačelnik, koji se također nalazi na listi za Hrvatski sabor pod rednim brojem 9. – Stanovnici Grada Đakova i Osječko-baranjske županije imali su prilike vidjeti što znači ista opcija na lokalnoj i nacionalnoj razini. Pokazali smo sinergiju koja je donijela razvoj našeg Đakova i Đakovštine. Vjerujem da će moji sugrađani prepoznati kvalitetu koja nudi nastavak razvoja našeg kraja, a to je lista HDZ-a u IV, izbornoj jedinici. – zaključio je Marin Mandarić.

Vodo-komunalni projekti znače život, razvoj infrastrukture značajan je za daljnji razvoj gospodarstva. 500 milijuna kuna kroz aglomeracije se ulaže na područje Đakova i Semeljaca, a dovršava se i akumulacija u Kešincima. Riječ je o umjetnom jezeru kojim se stvaraju preduvjeti za razvoj sustava za navodnjavanje. Na listi je dio nas koji obavljamo dužnosti na razini države, i s istim žarom razvijamo projekte za ravnomjeran razvoj cijele Hrvatske jer uspješna Hrvatska znači i uspješnu Slavoniju, a uspješna Slavonija znači uspješnu Hrvatsku. – rekao je Zoran Đuroković, kandidat u IV. Izbornoj jedinici.