Nakon što smo prije nekoliko dana pisali o uspjehu dvojice mladih đakovačkih klavirista iz Osnovne glazbene škole pri OŠ „Ivan Goran Kovačić“ na natjecanju u Mariji Bistrici, škola je ponovno ostvarila uspjeh na jednom natjecanju, a ovaj puta za njega je zaslužna klaviristica Eva Drenjančević.

Na 8. međunarodnom muzičkom takmičenju „Fantast 2019“ u Bečeju u Republici Srbiji, Eva Drenjančević, učenica 1. razreda Osnovne glazbene škole pri OŠ „Ivan Goran Kovačić“ osvojila je Prvu nagradu s maksimalnih 100 bodova.

Eva se natjecala u ponedjeljak 13. svibnja u disciplini klavir koja je ujedno i  najmlađa kategorija («Bebi» kategorija – učenici rođeni 2010. godine i mlađi). U Evinoj kategoriji bilo je 38 natjecatelja iz Hrvatske, Srbije i Mađarske, a Eva je jedna od ukupno troje učenika koji su ocijenjeni maksimalnim brojem bodova.

Čestitke Evi Drenjančević i njezinoj učiteljici Maji Varga na izvrsnim rezultatima koji su još jedan dokaz da se u Osnovnoj glazbenoj školi pri OŠ „Ivan Goran Kovačić“.

Igor Kretonić