Republika Sjeverna Makedonija je zemlja partner 56. Đakovačkih vezova. Potvrđeno je to danas u Zagrebu u prostorijama veleposlanstva gdje se delegacija Grada Đakova susrela s veleposlanikom NJ. E. Milaimom Fetaijem i direktoricom Kulturno-informativnog centra Republike Sjeverne Makedonije u Zagrebu Natalijom Popovskom.

Podsjetimo, makedonska delegacija posjetila je Grad Đakovo u listopadu prošle godine i tada su počeli prvi razgovori o mogućnosti partnerstva te zemlje i Đakovačkih vezova, jedne od najvećih manifestacija izvornog folklora u Hrvatskoj i Europi. O pojedinostima partnerstva s veleposlanikom i njegovim suradnicima razgovarali su zamjenik gradonačelnika Antun Galić, pročelnik Ureda gradonačelnika Miroslav Klepo, direktorica Turističke zajednice Grada Đakova Marija Burek i predsjednik Kulturnog vijeća Robert Francem.

Republika Sjeverna Makedonija bit će četvrta zemlja partner Đakovačkih vezova. Model zemlje partnera prvi put je uveden 2018. godine i tu ulogu je imala Ukrajina. Nakon nje slijedile su Slovačka i Mađarska. Ovogodišnji, 56. Đakovački vezovi trajat će od 17. lipnja do 3. srpnja 2022. godine.

Grad Đakovo: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Grad Đakovo