Iako je vrelo ladimirevačko sunce jučer užarilo ulice na 35 stupnjeva i više, širom sela širio se miris finih jela što ih vrijedne kuharice spremaju ‘šlahterima’ na pravom slavonskom kolinju! Sva ona jela koja se inače spravljaju na kolinju u našim krajevima, jučer su na snimanju emisije Osječke televizije „Alaj kuvam i kuvati znadem“ koju uređuje Goran Ivanović Lac, priredile članice Kulturno-umjetničkog društva Sklad iz Đakova uz svesrdnu pomoć svojih tamburaša.

Tako su se uz miris supe s domaćim rezancima, ‘kuvanog’ i ‘rena, sarme, džigerica s bijelim lukom, kobasice, pa salenjaka i neizostavnih krofni, Ladimirevcima širili zvuci tambure i tamburice i onog pravog, slavonskog bećarca.

U dobrom raspoloženju kuhanje je uspješno privedeno kraju, a ocjenjivački sud u sastavu Željko Turalija (poduzetnik), Ivan Štivić (glazbenik) i Marin Mandarić (gradonačelnik) našim je vrijednim Đakovčankama dao najviše moguće ocjene – petice!

Emisiju možete pogledati i nedjelju 27. kolovoza u 16:00 sati u programu Osječke televizije, dok će reprize biti prikazane u srijedu i u petak u 21:00 sat.

Grad Đakovo: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Grad Đakovo