Na Županijskoj smotri literarnog, dramskog-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo 2023./2024.održanoj 27. veljače u Našicama, Srednja strukovna škola Antuna Horvata bila je vrlo i uspješna. Učenica Maja Zorbaz (4. TR) u konkurenciji literarno stvaralaštvo, s pjesmom Zvono – izabrana je među 6 učenika koji su predloženi za državnu razinu. Mentorica učenice Maje Zorbaz, koja je i glavna urednica školskog lista Zlatovez, je profesorica Maja Vonić, te ujedno voditeljica školskog lista Zlatovez, koji je također je predložen za državnu razinu Lidrana 2023/2024.

U uvodniku ovogodišnjeg Zlatoveza glavna urednica Maja Zorbaz je istaknula: “Veliki broj učenika sudjelovao je u ovom projektu.. Iako je većina škola polako odustala od tiskanih izdanja i okrenula se isključivo mrežnim izdanjima novina ili je u potpunosti napustila ovaj izričaj, naš novinarski projekt ove godine proslavlja svoje jubilarno 25. izdanje, a nadamo se da buduće generacije neće odustati od toga te da će nastaviti našu bogatu novinarsku tradiciju.

Kao i uvijek, u ovom 25. broju našega i vašega Zlatoveza moći ćete se podsjetiti ili upoznati s bogatim i šarolikim životom naše škole i naših učenika. Veselimo se što ćete zakoračiti u naš školski svijet. Dobro došli u novi broj Zlatoveza!”.

Izvor|Foto: Srednja strukovna škola Antuna Horvata