U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je 6 prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba lako tjelesno ozlijeđena, dok su ostalih pet prometnih nesreća za posljedicu imale materijalnu štetu.

Na području Osijeka dogodile su se četiri prometne nesreće i po jedna na području Đakova i Našica.  

Jučer, 10. studenog, na području Policijske uprave osječko-baranjske u nadzoru prometa zaustavljen je jedan vozač pod utjecajem alkohola.  

Jučer, u 23 sata, u Donjem Miholjcu, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 20-godišnji hrvatski državljanin iz Donjeg Miholjca.

Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 0,73 grama po kilogramu. 

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.

U 15,40 sati, u Đakovu, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 33-godišnji hrvatski državljanin iz Đakova je zbog nepropisne vožnje unazad udario u osobni automobil.

Budući je vozač odbio alkotestiranje, smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 22000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 60 dana i 6 negativnih prekršajnih bodova.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Moje Đakovo