U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća u kojima je u tri prometne nesreće sedam osoba lakše ozlijeđeno.

U tri prometne nesreće nastala je materijalna šteta.

Tri prometne nesreće su se dogodile na području Osijeka, dvije na području Belog Manastira, a jedna na području Belišća. 

Ovog puta u prometnoj nesreći u kojoj su tri osobe lakše ozlijeđene kod jednog vozača alkotestiranjem je utvrđeno rekordnih 4,47 promila alkohola.

Naime, oko 16,30 sati na državnoj cesti broj 7 između B. Manastira i Branjinog Vrha dogodila se prometna nesreća u kojoj su tri osobe lakše ozlijeđene.

Vozač osobnog automobila, 55-godišnjak iz Belog Manastira prešao je na suprotan kolnički trak gdje se izravno sudario s drugim vozilom.

Alkotestiranjem mu je utvrđeno 4,47 promila alkohola te mu je u Kliničkom bolničkom centru Osijek izuzeta krv i urin radi analize.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 22 300 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Tijekom jučerašnjeg dana na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zatečen još jedan vozač osobnog automobila pod utjecajem alkohola.

Oko 16,25 sati, u Branjinom Vrhu, prilikom nadzora prometa policijski službenici su zatekli 57-godišnjaka kojem je alkotestiranjem utvrđeno 2,95 promila alkohola.

Za počinjeni prekršaj propisana je maksimalna novčana kazna do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Moje Đakovo