Na foto natječaju u Zagrebu u organizaciji Hrvatskog geološkog društva, fotografija pod nazivom „Slavonska zima“ autorice Silvije Butković, članice Foto-kino kluba Đakovo, osvojila je prvu nagradu.

Izložba pod nazivom GEA, „Godišnja doba“ pozivala je na prijavu fotografija s geološkim pojavama i motivima s naglaskom na različita godišnja doba, a fotografije su mogli poslati svi zainteresirani.

Natječaj je bio otvoren od 07. ožujka do 20. travnja 2018. g., a prijavljeno je ukupno 88 fotografija od kojih je 40 ušlo u drugi krug.

Izložba je od 13. lipnja do 10. prosinca 2018. bila postavljena na pet lokacija u Zagrebu na kojima se moglo glasati za onu najbolju.

Dana 10. prosinca 2018. g. članice Organizacijskog odbora izbrojale su glasove prikupljene glasovanjem na za to predviđenim glasačkim listićima ubačenim u glasačku kutiju.

Prema prikupljenim glasovima, prvo mjesto na natječaju Godišnja doba zauzela je Silvija Butković s fotografijom “Slavonska zima” koja je nastala u Državnoj ergeli Đakovo.

U srijedu, 12.prosinca 2018. u 18:00 sati u Vijećnici Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta, najuspješnijim autorima bit će uručene nagrade. Nakon svečanog uručenja uslijedit će prigodna aukcija 40 odabranih fotografija. Prikupljeni iznos će i ove godine biti poklonjen u humanitarne svrhe.

Igor Kretonić