U nadzoru prometa u petak 3. veljače u 13,50 sati na državnoj cesti broj 34, između Viljeva i Donjeg Miholjca, zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 64-godišnjak iz Donjeg Miholjca.

Vozač se kretao brzinom od 126 km na sat, na dijelu ceste izvan naselja gdje je brzina ograničena prometnim znakom na 60 km na sat.

Daljnjom kontrolom kod istoga je utvrđena prisutnost od 1,18 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5.300 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 bodova.
 
SLETIO S KOLNIKA S 2,23 PROMILA

U Đakovu jučer u 3,50 sati dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Tridesetogodišnji vozač osobnog automobila iz Đakova uslijed neprilagođene brzine kretanja sletio je s kolnika te za vrijeme vožnje nije koristio sigurnosni pojas.

Obavljenim alkotestiranjem utvrđena je prisutnost od 2,23 promila alkohola u krvi.

Za navedene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 3.040 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Moje Đakovo