Tijekom protekla 24 sata sedam prometnih nesreća

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća u gdje je u jednoj jedna osoba lako tjelesno ozlijeđena, a u šest je nastala materijalna šteta.

Na području PPRP Osijeka dogodile su se četiri, u Đakovu dvije, a u Našicama jedna prometna nesreća.
 
Upravljao automobilom s 1,41 promila

Jučer su na području Policijske uprave osječko-baranjske u nadzoru prometa zaustavljena dva vozača osobnog automobila i dva biciklista koji su bili pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 00,05 sati u Jelisavcu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 35-godišnji državljanin Njemačke koji je upravljao osobnim automobilom.

Vozaču je evidentirana koncentracija od 1,41 promila alkohola u krvi.
 
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 1.990 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 boda.
 
Vozio s 1,03 promila pa udario u drugo vozilo

U 17,45 sati u Našicama dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom kada je 31-godišnjaka iz Našica, koji je upravljao osobnim automobilom, oduzeo  prednost prolaska i udario u drugo vozilo.

Vozaču je evidentirana koncentracija od 1,03 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.
 
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 3.040 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 7 bodova.
 
Sletio s ceste pa pobjegao s mjesta prometne nesreće

U 19,20 sati u Đakovu, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, tijekom koje je 39-godišnjak iz Đakova, koji je upravljao osobni automobilom, sletio s kolnika.

Nakon prometne nesreće napustio je mjesto prometne nesreće te je naknadno pronađen.

Vozaču je evidentirana koncentracija od 2,95 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.
 
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 3.730 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 9 bodova.
 
Biciklist s 0,63 promila uzrokovao prometnu nesreću

U 19,40 sati na raskrižju Svačićeve i Frankopanske u Osijeku dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede.

Biciklist, 55-godišnjak iz Osijeka, nepropisno se uključivao u promet te je došlo do kontakta sa drugim vozilom. Biciklistu je evidentirana koncentracija od 0,63 promila alkohola u krvi.
 
Za počinjene prekršaje predviđena je novčana kazna u iznosu od 450 €.
 
Pojačane mjere za vikend

Za vikend 18. na 19. veljače u vremenu od 23 do 5 sati, na području cijele Policijske uprave osječko-baranjske provest će se pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje nedopuštene prisutnosti alkohola u krvi i droga u organizmu vozača.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Moje Đakovo