Pripadnici Hrvatske vojske organizirali su za građane Osijeka danas, 15. lipnja 2024. godine, zajedničko druženje uz atraktivne pokazne vježbe i to na tri gradske lokacije, a u cilju promocije vojnog poziva pod geslom “Postani hrvatski vojnik”. Bogatom vojnom programu, uz potpredsjednika Vlade RH i ministra obrane Ivana Anušića  te načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH general-pukovnika Tihomira Kundida nazočio je i zamjenik župana Josip Miletić.

Ovom prilikom potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Ivan Anušić pojasnio je kako je Ministarstvo obrane krenulo u projekt popularizacije vojnog poziva. – Želimo popuniti Oružane snage s mladim ljudima te približiti Oružane snage svakom pojedincu. U proteklih šest mjeseci bilježimo ozbiljno povećanje zainteresiranih za karijeru u Oružanim snagama, što znači da ovaj projekt ispunjava svoj cilj. Sposobnosti koje su danas prikazane samo su dio sposobnosti Hrvatske vojske koje u ovom trenutku zadovoljavaju sve kriterije operativne sposobnosti – rekao je ministar te zaključio kako vjeruje da će se mnogo mladih i u budućnosti odlučiti za građenje karijere i profesionalnog puta u pobjedničkoj Hrvatskoj vojsci.

Zamjenik župana Josip Miletić naglasio je kako je Hrvatska vojska od Domovinskog rata do danas čvrsti oslonac hrvatskoj slobodi i miru, a zanimanje hrvatskog vojnika jedno od najčasnijih. – Biti hrvatski vojnik jedno je od najčasnijih zanimanja, a služenje Domovini ponos i privilegija. Uvjeren sam da će ga rado birati i buduće generacije – kazao je Miletić.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general-pukovnik Tihomir Kundid ovom prilikom je rekao kako su danas u Osijeku pripadnici postrojbi Oružanih snaga demonstrirali svoje sposobnosti da bi prvenstveno mladima približili vojnu profesiju i vojnički način života.

“Osobno smatram kako je vojna profesija izuzetno zanimljiva i privlačna mladoj osobi jer ni u jednoj drugoj profesiji mladi ljudi nemaju toliko mogućnosti razvoja, napredovanja u službi i karijeri i razvoja svojih sposobnosti te kompetencija, znanja i specijalističkih vještina”, naglasio je načelnik Glavnog stožera OS RH.

Osječko-baranjska županija: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Osječko-baranjska županija