Kako javlja Hrvatski hidrometeorolški zavod danas će u većem dijelu zemlje biti pretežno oblačno mjestimice s kišom, na Jadranu i pljuskovima s grmljavinom, a u Gorskom kotaru i snijegom uz stvaranje snježnog pokrivača. Susnježice i snijega lokalno će u prvom dijelu dana biti i u nizinama središnje Hrvatske. Oborina će mjestimice biti obilna.

Prognoza za ponedjeljak 16. siječnja

Promjenljivo do pretežno oblačno mjestimice s kišom, na Jadranu i pljuskovima s grmljavinom, a u Gorskome kotaru i snijegom uz stvaranje snježnog pokrivača. Susnježice i snijega lokalno će u prvom dijelu dana biti i u nizinama središnje Hrvatske. Oborina će mjestimice biti obilna. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a popodne će okrenuti na jugozapadni. Na moru će puhati umjeren do jak, mjestimice i olujan južni i jugozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura većinom od 3 do 8, a na Jadranu od 11 do 15 °C.

Prognoza za utorak 17. siječnja

Promjenljivo do pretežno oblačno. Mjestimice kiša, na Jadranu i izraženiji pljuskovi s grmljavinom, a u Gorskome kotaru i susnježica ili snijeg. Vjetar južni i jugozapadni, u unutrašnjosti većinom umjeren, a na Jadranu jak, lokalno i olujan. Minimalna temperatura zraka od 1 do 5, a na Jadranu od 8 do 13 °C. Maksimalna uglavnom između 7 i 11, u Gorskome kotaru 2 i 4 °C, a na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 11 do 15 °C.

Upozorenje je izdano za sve regije osim Osječke.

Izvor: DHMZ
Foto: Moje Đakovo/arhiva