Na ribnjaku u Drljaku RU „Karas“ iz Josipovca Punitovačkog okupilo se jučer  14. studenoga 49 natjecatelja s područja Slavonije i Baranje (Đakovo, Donji Miholjac, Rakitovica, Slavonski Brod, Gunja, Đurđenovac, Osijek, Budrovci, Čepin, Saravaš, Podravski Podgajci i domaćin Josipovac Punitovački) na 6. “Spin Kupu”.

Natjecanje je to po sistemu uhvati pa pusti s umjetnim mamcima na štuku, smuđa, bandara (grgeač), soma i bassa.

Četrnaest natjecatelja ulovilo je u vremenu od 8:00 do 12:00 sati ukupno 18 riba, ukupne težine 5,90 kg., a 35 natjecatelja nije imalo ulova. Najbolji je bio Mario Komar domaći ribolovac s 3 smuđa težine 1,80 kg. Drugi je bio prošlogodišnji pobjednik Zvonimir Stanić iz Podravskih Podgajaca sa 2 štuke težine 0,63 kg, a treći Danijel Mićan, domaći ribolovac sa 1 štukom težine 0,61 kg.

Najmlađi natjecatelj je bio osmogodišnji učenik iz Đakova Dino Tremboš. Pokrovitelj-sponzor bila je DAIWA, trgovina ribolovnom opremom iz Đakova, a drvene statue za prva tri mjesta izradio je Josip Labak – Grizli

Po završetku natjecanja uz dosjetke i u dobrom raspoloženju ribiči su uživali u dobrom i bogatom mesom grahu majstora Josipa Kaniseka – Gonze.

Svi natjecatelji pohvalili su domaćina za dobru organizaciju, a pohvale su išle i na uređenost ribnjaka i okoliša. Došli smo uživati u ribolovu ovog uređenog ribnjaka i njegova okoliša, a nadasve susretljivosti, dobroj organizaciji i druženju, rekoše ribiči.

Izvor|Foto: Mirko Knežević