Nedavno stvoreni Klub odbojke na pijesku “Đakovo” uz Odbojkaški klub “Đakovo” bio je ovog vikenda domaćin i suorganizator turnira Prvenstva Hrvatske u odbojci na pijesku za juniorke i kadete koje se održavalo na terenima uz gradski bazen.

Odbojkašice na pijesku KOP Žnjan iz Splita i pijeskaši KOP Zagreba ovogodišnji su klupski juniorski prvaci Hrvatske. Na odlično pripremljenim terenima u Đakovu KOP Žnjan je u finalu nadvisio suparnice iz Pule, odbojkašice KOP Žal Banjole. Rezultat je bio 1:1, ali Splićanke su zbog boljeg set količnika osvojile zlato. U borbi za treće mjesto našle su se KOP Retfala Osijek i KOP Čakovec. Također je rezultat bio 1:1, u setovima 2:2, ali zahvaljujući boljoj poen razlici bronca je otišla u Osijek. Ove četiri ekipe su inače svoje mjesto u završnici, odnosno u polufinalu izbori dan prije kvalifikacijama u skupinama u kojima su zapele ekipe AOK Osijeka, KOP Sigeta, KOP Đakova i OK Đakova.

Kod juniora tri su ekipe, KOP Jarun, KOP Retfala iz Osijeka i KOP Čazma međusobno odigravajući po bod sistemu došli do konačnog redoslijeda u kojem su juniori iz Osijeka osvojili srebrnu medalju, a iz Čazme brončanu.

Dva dana natjecanje se prenosilo na YouTube kanalu, dok su se polufinalne i finalne utakmice direktno prenosile na Sportskoj televiziji. Skraćene snimke se mogu pogledati i na Sportskoj televiziji u utorak u 13.50 sati, srijedu i petak u vremenu od 11.00 sati.

Natjecanje je posjetio i župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić koji je čestitao organizatorima naglašavajući kako je Županija uvijek na raspolaganju za pomoć u organizaciji.

– Čestitam Klubu odbojke na pijesku “Đakovo” i Odbojkaškom klubu “Đakovo na organizaciji i domaćinstvu turnira Prvenstva Hrvatske u odbojci na pijesku za juniorke i kadete. Iako su ovakva natjecanja tradicionalno rezervirana za primorske krajeve, svjedoci smo da se baš poput Dana hrvatskog turizma prije nekoliko godina, i takvi događaji sele na kontinent. Svjestan sam da organizacija natjecanja poput ovoga nije jednostavna međutim Osječko-baranjska županija uvijek je na raspolaganju za pomoć jer nam je cilj razvoj i kontinuirano ulaganje u sve segmente djelovanja naših žitelja. Također, trudit ćemo se i putem našeg upravnog odjela te Športske zajednice dodatno ojačavati slične aktivnosti – kazao je župan Anušić.

Izvor: Hrvatski odbojkaški savez/Osječko-baranjska županija
Foto: Osječko-baranjska županija