28. siječnja održava se tradicionalna Noć muzeja u kojoj sudjeluju brojni muzeji diljem Hrvatske pa tako i đakovački Spomen-muzej biskupa J. J. Strossmayera.

Zbog epidemiološke situacije sav pripremljeni program bit će prikazan online na Facebook stranici i YouTube kanalu Muzeja.

Program možete vidjeti ovdje:

18:00 – 19:00 – DREVNA LJEPOTICA NAŠEG GRADA
(katedrala Sv. Petra u tehnici grattage)
Djelo nastalo iz radionice naših najmlađih, djece iz skupine Ljubav; Dječji vrtić Sunčev Sjaj-Nazaret.

19:00 – 20:00 – IZLOŽBA PORTRETA HRVATSKIH KNJIŽEVNIKA
Akademska slikarica Marija Adrić Soldo rođena je u Đakovu 1987. godine. Na akademiji likovnih umjetnosti diplomirala je slikarstvo, a trenutno radi kao profesorica Crtanja i slikanja u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek. Odabrane portrete obogatila je riječima; uz svaku sliku je stih, rečenica, misao iz opusa portretirane književnice ili književnika.

20:00 – 21:00 – BISKUPSKI GRAD U ZBIRCI VALENTINA MARKOVČIĆA
Predmeti vezani uz biskupa Josipa Jurja Strossmayera i katedralu sv. Petra. Autor: Valentin Markovčić, đakovački kolekcionar.

21:00 – 22:00 – KONCERT KLAPE SVETI ILIJA
Klapa je osnovana 2016. u Osijeku. Promovira glazbenu baštinu u domovini i inozemstvu: izvorno klapsko a cappella pjevanje. Nastupali su u životnim trenutcima tamo gdje je glazba donosila posebno dostojanstvo i svečanost. Od različitih susreta, obilježavanja, koncerata u Hrvatskoj, ali i inozemstvu. Umjetnički voditelj klape je Petar Kopunović-Legetin.

Izložbe možete posjetiti od 31. siječnja do 28. veljače u radno vrijeme muzeja (pon-pet 8:00-18:00 i subota 8:00-13:00).

Igor Kretonić
Foto: Moje Đakovo