Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća u Semeljcima jučer je potpisan Sporazum i Povelja o suradnji između Općine Semeljci i Samouprave Semelja (Republika Mađarska). Načelnik Općine Semeljci, Grga Lončarević, te predstavnik Samouprave Semelja, József Kumli, stavili su svoje potpise na dokumente koji će dodatno učvrstiti prijateljske veze između ova dva mjesta.

Svečanom potpisivanju prisustvovao je i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, Gordana Jandrokovića – saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Đakova, Marin Mandarić. Nazočan je bio i generalni konzul Republike Hrvatske u Mađarskoj, Drago Horvat, te povjerenik Vlade Republike Mađarske za kulturu, Peter Hoppal.

Saborski zastupnik Marin Mandarić prenio je pozdrave župana Osječko-baranjske županije, Mate Lukića, koji je izrazio podršku jačanju veza između Semeljaca i Samouprave Semelja. Gradonačelnik Đakova i saborski zastupnik Marin Mandarić u svom se pozdravnom govoru pohvalno osvrnuo na Općinu Semeljce koja intenzivno radi na stvaranju što boljih uvjeta za život svojih stanovnika. O tome što je prethodilo potpisivanju govorio je načelnik Općine Semeljci Grga Lončarević.

“Ova dva mjesta surađuju već duže od 20 godina. Međusobno su povezane naše udruge, mještani. Nastavit će se i na drugim poljima kako bismo zajedno gradili bolju budućnost”, istaknuo je načelnik Lončarević. On je napomenuo i kako u mađarskom Semelju u Baranji žive Hrvati. Napomenuo je i kako je potpisivanje Sporazuma i Povelje vrijedan dokument za buduću suradnju i kad je riječ o prijavama na EU projekte.

Potpisivanjem Sporazuma i Povelje o suradnji, Općina Semeljci i Samouprava Semelja nastavljaju graditi mostove prijateljstva i suradnje između Hrvatske i Mađarske. Očekuje se da će ova suradnja rezultirati zajedničkim projektima i inicijativama koje će doprinijeti razvoju oba mjesta i jačanju veza između njihovih zajednica.

Grad Đakovo: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Grad Đakovo