Nakon što smo objavili vijest o otvaranju stacionara Gradske knjižnice u Selcima Đakovačkim, iz knjižnice su nam se javili priopćenjem u kojemu donose detalje o stacionaru:

“Gradska knjižnica i čitaonica Đakovo otvorila je 20. rujna svoj drugi stacionar. Nakon stacionara u Đurđancima otvorenog u Noći knjige 23. travnja, u prostorijama KUD-a Hrvatska čitaonica u Selcima Đakovačkim pokrenut je drugi stacionar u okviru projekta „Knjiga nadohvat ruke“ kojemu je cilj mještanima prigradskih naselja približiti knjigu, ali i brojne aktivnosti Gradske knjižnice. Selci Đakovački imali su svoju čitaonicu još davne 1923. koja je godinama bila vrlo aktivna i vjerujemo da ćemo tu tradiciju oživiti – tu vjeru nam daje velika angažiranost i susretljivost svih koji sudjeluju u ovom projektu. S Ankicom Karakaš Radošević, knjižničarkom OŠ Đakovački Selci i OŠ Levanjska Varoš, godinama sjajno surađujemo tako da nas je ona povezala s povjerenikom Mjesnog odbora Markom Brataljenovićem, predsjednicom KUD-a Hrvatska čitaonica Evicom Šerfezi i ravnateljicom škole Nadom Denić, a KUD Hrvatska čitaonica ponudio je svoj prostor (krasan prostor koji obiluje brojnim programima i aktivnostima mještana!).

Otvorenje smo povezali i s obilježavanjem 70. rođendana našeg književnika Adama Rajzla te smo uz glazbeni program u režiji tamburaša Adama Pavića predstavili ukratko cijeli opus našeg slavljenika. Program je vodila Ankica Karakaš Radošević koja je duhovito i zanimljivo s počasnim gostom prošla kroz najvažnije motive i odrednice njegovih djela, a ulomke su čitali učenici OŠ Đakovački Selci. Premda je g. Rajzl najavio da neće puno govoriti, ponijelo ga je prijateljsko ozračje tako da je ispričao niz anegdota i zanimljivosti iz svog života (pa i priče vezane za Selce!).

Ovaj projekt podržava i Grad Đakovo, što je na otvorenju istaknuo i dogradonačelnik Robert Francem.

Stacionar je namijenjen svim mještanima i njihovim gostima, učlanjenje i posudba su besplatni, a knjige pokrivaju sva područja (beletristika, stručne knjige, slikovnice itd.). Prema željama korisnika stacionar ćemo dopunjavati novim naslovima. Ana Brataljenović prihvatila se volontiranja i uloge knjižničarke i svake će srijede od 9 do 11 sati otvoriti vrata svima koji se žele podružiti, porazgovarati o knjigama, posuditi ih i čitati!

Pozivamo sve mještane Selaca Đakovačkih da se učlane u knjižnični stacionar!”