Kako bi odvajanje i zbrinjavanje kuhinjskog otpada u kolektivnom stanovanju učinio praktičnijim i jednostavnijim, Univerzal je rješenje pronašao u maloj ventilirajućoj kantici s kompostabilnom biorazgradivom vrećicom. Komunalčev je partner u ovome pilot-projektu, za koji su odabrane 24 stambene jedinice u zgradi 3 na Vijencu kardinala Alojzija Stepinca, vrbovečka tvrtka Consultare, specijalizirana za biootpad. Stanarima Trojke sutra će u 11:00 sati biti prezentirane i uručene kantice volumena 10 litara s godišnjom zalihom pripadajućih vrećica.

Ventilirajuća je smeđa kantica proizvedena od recikliranih materijala i širokim otvorom olakšava odlaganje biorazgradivog otpada u umetnutu vrećicu. Dok njezina ručka služi kao držač poklopca, prozorčići na tijelu kantice sprečavaju razvoj plijesni i gljivica, a time i stvaranje neugodnih mirisa.

Kantice i vrećice stanare ne koštaju ništa, a prepoznaju li i iskoriste sve prednosti kućnih smeđih kantica, Trojka će svojim primjerom biti poticaj i drugim višestambenim objektima na odgovorniji pristup izdvajanju biootpada.

Izvor|Foto: Univerzal