Godinu su na izmaku glazbenici Puhačkog orkestra DVD-a Đakovo ispratili onako kako i priliči; taktovima Radetzkyjeve koračnice kojom su, baš kao na svim velikim svjetskim pozornicama, animirali publiku u dvorani Centra za kulturu te zaključili sat ugodnog i vedroga glazbenoga druženja s članovima orkestra, protkanoga blagdanskim ugođajem. Voditelj i dirigent orkestra Tomislav Kruljac za ovu je, revijalnu izvedbu đakovačkih puhača, potpomognutih članovima prijateljskog osječkog DVD-a Retfala, pripremio 15 kompozicija kojima je predstavljen njihov cjelogodišnji revni rad. Priliku su za solističke nastupe dobili mladi, talentirani članovi orkestra: Sanela Horvat na klarinetu, Stjepan Jančikić i Danijela Grejza na trubi, Patricija Percl na trombonu i Dora Filipović na oboi.

Osim s partitura oživljenog božićnog duha u tradicionalnim skladbama “Little Drummer Boy”,”Little Town Of Betlehem” i “White Christmas” Irvinga Berlina, orkestar je odsvirao i miks poznatih božićnih pjesama, a za odmak od blagdanskog ozračja Kruljac je odabrao naslovnu temu serijala “Igra prijestolja” i hitove legendarnog Michaela Jacksona, za ljubitelje dobrog zvuka neodoljive čak i u puhačkom aranžmanu.

Gosti puhača bili su sinoć đakovački tenor Ivan Balen, koji je u pratnji orkestra izveo jednu od najljepših pučkih pjesama “Radujte se narodi” i orguljaš Ivan Rakonca sa “Sicilianom” na pianinu u duetu s domaćim Vinkom Pranjkovićem na klarinetu. Nekada također svirač klarineta, no već neko vrijeme bubnjar i jedan od najdugovječnijih članova orkestra Antun Rajković predstavio se i kao vokalni solist pjevajući “Bijeli Božić” Zdenka Runjića i izazvao simpatije publike.

Dirigent Kruljac naposljetku je zahvalio svim prijateljima orkestra na podršci, a posebno Gradu Đakovu koji financijski prati puhače ulaganjem u odore i instrumente. Božićno-novogodišnjemu muziciranju nazočili su, među brojnim posjetiteljima, zamjenik gradonačelnika Antun Galić i predsjednik DVD-a Đakovo Ivan Šalamon, koji su također izrazili zadovoljstvo radom puhača te njihovim doprinosom svim važnijim gradskim manifestacijama.

Danijel Geošić, foto: Silvija Butković