[3.9.2023.] U nedjelju 3. rujna ispred Mjesnog doma kulture u Piškorevcima održat će se 2. Tačkijada koju organizira KUD “Zora” Piškorevci.

Tačkijada je gastronomska manifestacija u organizaciji KUD-a “Zora” Piškorevci na kojoj se timovi natječu tko će napraviti najukusniji tačak. Na ideju Tačkijade došli su potaknuti razmišljanjem što još mogu ponuditi selu, odnosno lokalnoj zajednici. Mnoge ljude tačke kao jelo, bilo glavno jelo ili desert, veže uz uspomenu na naše bake. Jedan od ciljeva ove manifestacije je vratiti mnoge u djetinjstvo.

Svaki natjecateljski par dobiva:

1. opremu za rad (pregače i krpe)
2. osnovne namirnice za izradu tačaka (brašno, sol, jaja, voda, pekmez od šljiva, prezle i ulje)
3. izvor energije za kuhanje (struja, plin, drva).

Potrebno je donijeti vlastito posuđe i eventualno dodatne recepture.

Udruženjem s tvrtkama, lokalnim obrtima i OPG-ovima nastoje se osigurati domaće i svježe namirnice te time potaknuti suradnju unutar lokalne zajednice.

Degustatori ocjenjuju najbolji kuharski par na način da pri dolasku dobivaju tanjur te ocjenjivački listić s kojima mogu glasati za najbolje tačke, odnosno najbolji tim. U ocjenjivanju sudjeluje i komisija koju čine po jedan predstavnik svake udruge koja djeluje u selu. Zbrojem svih glasova dodjeljuju se prva tri mjesta i pripadajuće bogate nagrade.

Prijave za kategoriju “kuvarice” traju do subote do 20:00 sati kako bi se osigurao dovoljan broj start paketa. Prijave idu u parovima po dvije osobe, a sami birate koga vodite sa sobom.

Glasačko pravo imaju svi koji probaju tačke, a najbolji kuharski tim i osoba koja najbrže pojede tačke bit će nagrađeni.

Prijave su ove godine online, a prijaviti se možete ovdje.

Izvor: KUD “Zora” Piškorevci
Foto: Grad Đakovo