I SATNIČANI KRENULI S PRIPREMAMA

Subota, 20. srpnja, dan je kada su se nogometaši Mladosti iz Đakovačke Satnice pojavili na prozivci i prvom treningu kojega je vodio trener Ivan Denić i njegov pomoćnik Marko Barišić. Uvod u novu sezonu Satničani su imali u petak kada su organizirali „Dan satničkoga nogometa“ koji je sadržavao revijalne utakmice starijih pionira i mama te kadeta i tata. Osim toga, u tijeku je i upis djece u mlađe dobne kategorije: limače (do 9 godina), mlađe pionire (9-11 godina) i starije pionire (11-16 godina).

Iza Mladosti je najbolja sezona u povijesti kluba u kojoj su postali prvaci Prve županijske nogometne lige, ali su osim toga dobili i dvije pojedinačne nagrade. Naime, u anketi Sportala, glasanjem predstavnika svih klubova, Marijo Bojanović proglašen je najboljim igračem lige, a Ivan Denić najboljim trenerom. Naravno, da će uprava kluba, treneri i igrači učiniti sve da i u novoosnovanoj Međužupanijskoj nogometnoj ligi Osijek – Vinkovci Mladost bude u gornjem domu.

Na prozivci se nisu pojavili Ivan Penava (odlazak u Njemačku, Dino Majstorović (Tomislav Livana) i Mirko Svalina (još uvijek traži novi klub). Redove Mladosti pojačali su: golman Stjepan Leko (Đakovo Croatia), Marin Stanušić (Zrinski Jurjevac). Do kraja prijelaznoga roka ima još desetak dana tako da su mogući dolasci još nekih igrača.

Satničani će pripreme odraditi na svom igralištu, a prvu će provjeru imati 28. srpnja (nedjelja) u Garčinu, a zatim 31. srpnja (srijeda) slijedi NAŠK. U subotu i nedjelju (3. i 4. kolovoza) Mladost će nastupiti na memorijalnom turniru u Budrovcima, zatim slijedi utakmica protiv FEŠK-a (7. kolovoza), 10. i 11. kolovoza u Gašincima, a 14. kolovoza zakazana je utakmica protiv Slavonije iz Punitovaca.

Izvor: Miro Šola