Školski sportski savez Osječko-baranjske županije, jučer (6. veljače 2024. godine) je bio domaćin Državnog prvenstva školskih sportskih društava Republike Hrvatske u gimnastici za djevojčice i dječake osnovnih škola. Na natjecanju koje se održava u Sokol centru u Osijeku okupili su se najuspješniji predstavnici iz 21 županije Republike Hrvatske, ukupno 33 ekipe (13 muških i 20 ženskih ekipa). Za tehničku organizaciju natjecanja pobrinulo se GD „Osijek-Žito“, a otvorenju su nazočili predsjednik Hrvatskog školskog sportskog saveza Zlatko Kraljević, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, zamjenik župana Josip Miletić i drugi uzvanici.

– Gimnastika je jedan od bazičnih sportova koji pomaže daljnjem usmjeravanju mladih sportaša, zbog čega mi je drago da se djeca odazivaju na ovakva natjecanja i bruse svoj sportski duh. Inače, Osječko-baranjska županija jedna je od najbrojnijih sastavnica školskog sporta, sa 102 školska sportska društva, i ujedno domaćin završnice državnog prvenstva osnovnoškolaca u gimnastici – istaknuo je predsjednik Hrvatskog školskog sportskog saveza Zlatko Kraljević.

Zamjenik župana Josip Miletić naglasio je da su u godini kada je Osječko-baranjska županija Europska regija sporta, upravo mladi sportaši najbolji promotori poželjnih vrijednosti i kvaliteta koje se stvaraju zahvaljujući sportskom angažmanu.

– Naš ovogodišnji cilj, kada nosimo prestižnu titulu Europske regije sporta je približiti sport svima, zainteresirati ih i potaknuti na fizičku aktivnost i kretanje. Zbog toga mi je drago da takvo razmišljanje vidim već kod naših osnovnoškolaca koji su na ovo natjecanje došli iz cijele Hrvatske te će, siguran sam, biti dio naših budućih sportskih uspjeha – kazao je Miletić čestitavši organizatorima na izvrsnoj organizaciji državnog natjecanja.

Državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić također je čestitao organizatorima i dodao da su ovakve priredbe zalog za budućnost i zdraviju naciju.

Osječko-baranjsku županiju na Državnom prvenstvu predstavljali su pobjednici županijskog natjecanja, a to su Školsko sportsko društvo SVETE ANE (OŠ Svete Ane iz Osijeka) i Školsko sportsko društvo FILIPOVIĆKA (OŠ Ivana Filipovića iz Osijeka) u konkurenciji djevojčica te Školsko sportsko društvo ŠOKADIJA (OŠ Drenje, Drenje) i Školsko sportsko društvo FILIPOVIĆKA (OŠ Ivana Filipovića iz Osijeka) u konkurenciji dječaka.

Osječko-baranjska županija: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Osječko-baranjska županija