U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća u kojoj je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede dok je u šest prometnih nesreća nastala materijalna šteta. Šest prometnih nesreća dogodila se na području PPRP Osijek i jedna na području Đakova.

U nadzoru prometa zatečena dva alkoholizirana vozača

Na području PU osječko-baranjske jučer u nadzoru prometa evidentirana su dva vozača osobnih automobila koji su bili pod utjecajem alkohola.

Upravljao automobilom s 2,50 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je jučer u 23,45 sati u Osijeku kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 54-godišnjak iz Tenje. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost od 2,50 promila alkohola u krvi. 

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Prekoračio brzinu za 52 km/h

U Strizivojni jučer je u 10,46 sati 24-godišnjak upravljao je osobnim automobilom u naselju gdje je brzina ograničena prometnim znakom 70 km/h, brzinom od 122 km/h čime je prekoračio dopuštenu brzinu za 52 km/h.

Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna od 1.320 do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana i zaštitna mjera do 3 mjeseca.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Moje Đakovo