Na Facebook stranici Općine Majur, koja se nalazi u Sisačko-moslavačkoj županiji, osvanula je zahvala Općini Strizivojna i njezinim mještanima na velikoj pomoći koju su skupili za njih.

Objavu pod naslovom VELIKO SLAVONSKO SRCE KUCA ZA BANOVINU prenosimo u cijelosti:

“Načelnik Općine Strizivojna Josip Jakobović posjetio je sa članovima KUD-a, vatrogascima i pripadnicima civilne zaštite Općinu Majur kako bi uručio pomoć koju su njihovi mještani prikupili za stanovnike Majura stradale u potresu.

Donacija od 9000,00 kuna, 25 rola građevinske folije te 3 kombija hrane, vode, odjeće i higijenskih potrepština nisu sve, jer kako je najavio Jakobović, Općina Strizivojna će također donirati financijska sredstva o čemu će odluka biti donesena na prvoj sjednici Općinskog vijeća koja će se održati u 2021. godini.

Klementina Karanović je u ime Općine Majur i svih njenih stanovnika zahvalila na donaciji mještanima Strizivojne te na pomoći njihovim vatrogascima u sanaciji šteta od potresa na obiteljskim kućama. Rekla je da je“ takva solidarnost koja stiže iz Slavonije ali i iz svih drugih krajeva Hrvatske ohrabruje, ona je pokazatelj da nismo sami i zaboravljeni“, te je izrazila nadu da će uz pomoć dobrih ljudi uspjeti obnoviti porušeno.”

Igor Kretonić

Izvor: Općina Majur