U sklopu Đakovačkog ljeta 2018., na Strossmayerovom trgu, u subotu 1. rujna, održat će se jazz koncert pod nazivom Stross’s Jazz.

Koncert će započeti u 19:00 sati, a na njemu će nastupiti “Obradovic – Tixier Duo” te sastav „Jazz Me Do“ sa svojim novim projektom „Crtić Me Do“.

“Obradovic – Tixier Duo” projekt je francuskog pijanista David Tixiera i hrvatske bubnjarke Lade Obradovic. Novi svježi akustični zvuk izmiješan s elektronikom, tekstom, poliritmima, intrigama i nemali broj lupova ispremiješan sofisticiranim harmonijama smještenim u moderne polimetre služe kao medij za transfer glazbe vođene emocijama i elegancijom. U svibnju 2018, duo dobiva drugu nagradu na internacionalnom bubnjarskom natjecanju Hit Like A Girl u Kaliforniji. U lipnju iste godine pobjeđuju na velikom francuskom natjecanju Rézzo Focal unutar Jazz À Vienne festivala. U kolovozu 2018 pobjeđuju na jazz natjecanju “Jazz Au Phare” u Francuskoj.

Sastav „Jazz Me Do“ ima novi, uzbudljiv projekt. Obučeni u kostime Garfielda, Spužve Boba, Shreka, Tinky Winkyja, Baltazara i Freda Kremenka, sastav izvodi teme iz crtanih filmova. Program je namijenjen djeci, ali i svima koji vole crtane filmove. U aranžmanima se upotrebljavalo puno različitih stilova, čime se djeci nastoji približiti široku paletu ritmova i stilova popularne te jazz glazbe. Program je veseo, dinamičan i poziva na ples.

Koji je repertoar? Looney Tunes tema, Baltazar, Pink Panter, Pčelica Maja, A je to, Spužva Bob Skockani, Jagodica Bobica, George iz džungle, Popaj, Muppet Show, Vuk i tri praščića, Flinstones, La Linea, Gustav.

Izvođači: Damir Horvat, sax, Zvonimir Bajević, truba, Davor Doležal, gitara, Tomi Novak, bas, Boris Beštak, bubnjevi.

Izvor: Grad Đakovo