U Zagrebu je 2. srpnja 2024. održana svečana akademija prigodom obilježavanja 30. Dana Hrvatske obrtničke komore. Na događaju kojem je nazočio i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenović te niz ministara i državnih dužnosnika, ministar gospodarstva Ante Šušnjar, u ime Ministarstva gospodarstva Republike Hrvatske, tradicionalno je, po dvadeset i šesti puta, najboljim učenicima strukovnih škola, najuspješnijoj strukovnoj školi te najboljem mentoru, uručio nagrade “Šegrt Hlapić”.

Ministar gospodarstva Ante Šušnjar je Nagradu “Šegrt Hlapić” za najbolju strukovnu školu Srednjoj strukovnoj školi Antuna Horvata iz Đakova uručio ravnatelju Škole Mirku Ćuriću. Tako je ovo laskavo priznanje na najbolju strukovnu školu u Hrvatskoj po treći puta stiglo u Đakovo nakon 1999. i 2010., čime se Srednja strukovna škola uvrstila u red najuspješnijih strukovnih škola u samostalnoj Hrvatskoj.

Ovo priznanje kruna je jedne od najuspješnijih godina u 137 godina povijesti škole. To je još jedan dokaz uspješnog rada Škole ali i odlične sinergije s đakovačkim i županijskim obrtništvom, jer veliki dio učenika i učenica pohađa prasku u licenciranim radionicama u Đakovu i okolici.

Izvor|Foto: Srednja strukovna škola Antuna Horvata