ARLA festival ovaj tjedan obilježit će brojne radionice. Već smo najavili “Piknik” i “RestArt – putem (re)kreacije” koji su na rasporedu u četvrtak i petak. Na redu su subota (Radionice, “Putokaz”, Jamm Session) i nedjelja (Dost’ dobra nedjelja na Bajeru).

Najave prenosimo u cijelosti:

Subota, 29. kolovoza – Radionice, “Putokaz”, Jamm Session

Nakon šumskog dana i dana provedenog u parku, 29.8., treći dan festivala započinjemo u prostoru udruge na Pašenici, u 9 sati.

Sudjelujte u radionici izrade prirodnog dezodoransa koju vodi Maja Papratović.

Nakon toga uputit ćemo se zajedno u šetnju (“sound walking”) uz snimanje zvuka, naziva “Između buke i tišine: različita lica zvuka” s Robertom Vodanovićem Čoporom.

U popodevnim satima opet idemo prema Strossmayerovom parku u kojemu se odvijaju aktivnosti organizirane u sklopu projekta “Putokaz”. Najprije će se predstaviti udruge ReArt festival i Udruga mladih Revolution iz Osijeka i Valpova, a potom slijedi sub slušaona (glazbu pušta Mefa). Uslijedit će i promocija ovogodišnjeg fanzina “Putokaz” nastalog kao produkt suradničke turneje udruga Reart, Revolution i Arla kroz platformu Clubture.

Tijekom popodneva imat ćete priliku sudjelovati na radionici izrade fanzina i radionici sitotiska.

Po završetku programa u parku zajedno ćemo prošetati do gostujućeg Bookmobila Maje Klarić, koji će nam Maja kratko prezentirati te se zajedno uputiti do prostora bivšeg Pana – kuće Reichsmann na gradskom korzu, gdje će se održati putopisno predavanje i radionica Maje Klarić.

Po završetku programa na korzu, idemo na Bajer gdje će dečki za to vrijeme već započeti Jamm Session. (Prvotno je ovaj dio programa planiran za nedjelju, no ipak će se održati u subotu!)

• 9:00 – 10:00 – Radionica izrade prirodnog dezodoransa (Maja Papratović) – prostor udruge na adresi Ante Starčevića 63. Broj sudionika je ograničen na 6, a kotizacija za sudjelovanje iznosi 30kn. Prijave na [email protected]

• 10:15 – 12:00 – Radionica snimanja zvuka u šetnji: “Između buke i tišine: različita lica zvuka” (Roberto Vodanović Čopor) – polazak iz prostora udruge prema šumi Zokovici

Strossmayerov park
• 16:00 – 16: 20 – Predstavljanje udruga Reart i Revolution u sklopu projekta Putokaz
• 16:20 – 16:30 – promocija ovogodišnjeg fanzina “Putokaz”
• 16: 30 – 19:00 – Slušaona – Revolution
• 16:30 – 17:30 – Radionica izrade fanzina u sklopu projekta Putokaz
• 17: 30 – 19:00 – Radionica sitotiska u sklopu Land Art projekta

Prije odlaska iz parka – prezentacija Majinog bookmobila!

Kuća Reichsmann – korzo

• 19:30 – 20:30 – Putopisno predavanje Maje Klarić u sklopu projekta Putokaz
• 20:30 – 21:30 – Radionica putopisne poezije u sklopu projekta Putokaz (voditeljica Maja Klarić)

• 19:00 – JAMM SESSION i večera

Nedjelja, 30. kolovoza – Dost’ dobra nedjelja na Bajeru

Radionica sviranja djembi s RitmOs ekipom i sataraš!

30.8. posljednji je dan ARLE. Skupljamo se oko 17:00 sati, sataraš se krčka, a radionicu započinjemo oko 18 sati.

Priuštite si trenutak opuštanja, otpuštanja svakodnevnih stresnih trenutaka i zajedničkog ritmiziranja na ovom tradicionalnom afričkom bubnju.

Imat ćete priliku upoznati djembe te se okušati u osnovama sviranja na njemu: osnovni tonovi, tehnika sviranja, usvajanje nekoliko osnovnih tradicionalnih afričkih ritmova i njihovih kombinacija.

Nije potrebno imati vlastiti bubanj ni prethodno iskustvo sviranja, broj sudionika je ograničen na 15.

Prijaviti se možete kroz objavu na eventu.

Voditelji radionice su članovi bubnjarske skupine RitmOS iz Osijeka koja djeluje od 2008. godine i do danas RitmOS-i rade na stvaranju novih ritmova, izvođenju autentičnog programa, ali i širenju svoje ljubavi prema zvuku djembe-a na mlade, stare, velike i male!

Ovom radionicom i druženjem zatvaramo festival.

Igor Kretonić