Zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić prošloga je tjedna nazočio sastanku u Splitsko-dalmatinskoj županiji, na kojem je sa županom Blaženkom Bobanom i njegovim suradnicima razgovarao o projektima i mogućoj suradnji kad su u pitanju buduća ulaganja u regionalne centre kompetencija i centre izvrsnosti. Sastanku je nazočila i ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak koja je objema županijama ponudila pomoć Ministarstva u realizaciji vrijednih investicija.

Zamjenik župana Josip Miletić prepoznao je napore Splitsko-dalmatinske županije osobito kad je u pitanju rad s darovitom djecom, s obzirom da ondje već pet godina djeluje Centar izvrsnosti, a želja mu je ističe, sličan model preslikati i na Osječko-baranjsku županiju.

–  Otvorili smo više tema i mogu kazati kako počinjemo konkretnu suradnju na projektima u školstvu, posebno na razvoju Centara izvrsnosti i centara kompetentnosti, te načinu povlačenju novaca za projekte iz STEM područja. Osječko-baranjska županija je u mandatu Ivana Anušića krenula velikim koracima naprijed i pozicionirala se kao lider na istoku Hrvatske, a sada želimo biti nositelji i partneri velikih projakata u području znanosti i obrazovanja – kazao je Miletić.

Župan Splitsko-dalmatinske županije iskazao je spremnost na pomoć u budućim zajedničkim projektima.

– Spremni smo pomoći kolegama iz OBŽ, uskoro sklopiti Sporazum o suradnji na području razvoja Centara izvrsnosti, u čemu naša županija ima višegodišnje bogato iskustvo i izvrsne rezultate, Zajednička nam je želja izgradnja budućih kampusa Centra izvrsnosti i danas smo utemeljili radni tim koji će dalje nastaviti konkretizirati sve današnje i buduće ideje – istaknuo je Boban.

Osječko-baranjska županija: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Osječko-baranjska županija