Dana 12. listopada 2021. počele su pripreme za Jesenski sajam u OŠ “Budrovci”. To je aktivnost u okviru projekta Europska poduzetnička škola koja se u suradnji ove dvije škole provodi već petu godinu zaredom. To je ujedno i način poučavanja međupredmetne teme Poduzetništvo. 

Pripreme su započele radionicom u kojoj su sudjelovali učenici i nastavnici, učenici Ekonomske škole su mentori „Malim tvrtkama“ u OŠ Budrovci. Radionicu je održao projektni tim kojega čine Anamarija Gajger, Spomenka Crnoja, Jelica Paradžik-Lazarević, Vesna Šimić i Tomislav Jurić te učenici Vježbeničkih tvrtki.

Učili su tako prvašići nove pojmove poput: kućnih boja, logo-a, naziva tvrtke, prodajnog razgovora, cjenika, etiketa, akreditacija, računa i slično, a njihovi stariji kolege i kolegice ponavljali gradivo i osmišljavali nove proizvode. Učenici su na radionici osmišljavali ambalažu i kako pakirati proizvode, uređenje štanda i pripremali račune. Svi sa nestrpljenjem očekujemo zadnji tjedan u mjesecu listopadu kada će se održati Jesenski sajam i vidimo rezultat rada i suradnje „Malih tvrtki“ iz OŠ Budrovci i Vježbeničkih tvrtki iz Ekonomske škole.

“Izuzetno smo ponosni na suradnju naših škola i učenika koji međusobno razmjenjuju i prenose iskustva i poduzetničke vještine jedni drugima. Nadamo se da će se ta suradnja i nastaviti jer smo rijetki, a možda čak i jedini u RH, koji ostvaruju suradnju na ovakav način.”, poručuju iz Ekonomske škole “Braća Radić”.

Izvor: Ekonomska škola “Braća Radić” Đakovo
Foto: OŠ Budrovci