Ured za mlade pri HBK i Bjelovarsko-križevačka biskupija pripremaju Susret hrvatske katoličke mladeži koji će se održati u Bjelovaru, 17. rujna 2022. godine, pod geslom: „Gore srca“.

Organizator je kao pomoć u pripremi mladih za ovaj susret na web stranici https://www.shkm.hr/ priredio materijale (katehezu, materijale za euharistijsko slavlje i pokorničko bogoslužje).

Kao i do sada, na Susret su pozvani učenici srednjih škola, studenti i radnička mladež. Prijave se vrše putem interneta, što znači da prijaviti mlade u Bjelovarsko-križevačku biskupiju može jedino i isključivo Ured za pastoral mladih, jer će samo Ured dobiti lozinku za ulaz na web-stranicu za prijave. Stoga molimo župnike, redovničke poglavare i kapelane da nam do 8. kolovoza 2022. – uključivo pošalju prijave mladih iz svojih župnih/redovničkih zajednica. Na Susret se mogu prijaviti mladi od 14 do 30 godina. Ukoliko netko želi ići samostalno, a ne sa župom, također se mora prijaviti u naš Ured.

Obrazac prijave dostupan je OVDJE. Popunjene obrasce možete poslati Uredu za mlade na e-mail: [email protected] do 8. kolovoza 2022. godine – uključivo. Molimo Vas da kod popunjavanja ne zaboravite istaknuti voditelja skupine i njegov kontakt telefon ili mail adresu, i ako ima koja mlada osoba s bolešću/poteškoćama/smetnjama, da to također istaknete u tablici.

Kotizacija za svakog sudionika je 40 kn i potrebno ju je uplatiti do datuma zaključenja prijava Uredu za mlade na adresi Josipa Jurja Strossmayera 58, 31000 Osijek. Uplate možete ostaviti u Uredu za mlade ili na porti Vikarijata. Župe i dekanati sami organiziraju prijevoz do Bjelovara. Susret traje jedan dan što znači da će mladi doći u Bjelovarsko-križevačku biskupiju 17. rujna i biti na programu po župama gdje domaćin odredi, a o tome ćemo vas obavijestiti, nakon čega se svi upućuju u Bjelovar na središnje euharistijsko slavlje.

Program SHKM-a u Bjelovaru 17. rujna 2022.:

do 10 sati – dolazak u župe
10-12 sati – program upoznavanja i molitvenog zajedništva po župama i ručak
do 13:45 – dolazak u Bjelovar – slobodan program:
                  razgledavanje punktova domaćina:
                  sajam zvanja, katolički interliber, dnevni boravak, itd.
15:15 – početak procesije prema stadionu
16 sati – animirani pretprogram na stadionu
17 sati – svečano misno slavlje
nakon mise – koncert i odlazak kućama

Izvor: Đakovačko-osječka nadbiskupija