Projekt Putokaz donosi niz događaja i aktivnosti kojima su u zajedničkom nazivniku putovanje, pokretljivost i pisanje. Organiziranjem susreta s Ivančićem koji putuje po svijetu i radi reportaže, s Jurićem koji obilazi svijet biciklom i Majom koja ga prehodava pješice, imamo priliku upoznati se s konceptima življenja koji podrazumijevaju protočnost, mobilnost i osvještavanje procesa kretanja, bilježenje iskustava i kontinuirano učenje, kako o mjestima kroz koja prolaze, tako i o sebi i onima koje putem susreću.

Putokaz koji se okreće u smjeru Valpova, Osijeka i Đakova, dovodi nas u energije triju slavonskih udruga – Revolutiona, Rearta i ARLE. Kroz lipanj 2020. ovi gradovi postaju mjesta susreta i pokretljivosti i donose:


• Susret s Hrvojem Ivančićem u Valpovu (12./13.6.)
• Susret s Hrvojem Jurićem u Osijeku (19./20.6)
• Susret s Majom Klarić u Đakovu (25./26/6.)

Projekt Putokaz provodi ARLA u suradnji s udrugama Revolution i Reart kroz platformu Clubture uz potporu Ministarstva kulture HR, Zaklade Kultura nova, odjela za kulturu Grada Zagreba i Nacionalne zaklada za razvoj civilnoga društva kroz program Centri znanja.

Svaki najavljeni susret donosi priliku za razmjenu znanja i iskustava te upoznavanje načina života ljudi koji su odabrali pokretljivost, kroz putopisno predavanje, razgovor, radionicu i izložbu.

Uz sadržaje s gostima u svakom gradu organizirano je i predstavljanje gostujućih udruga, kako bi Valpovčani, Osječani i Đakovčani dobili priliku upoznati i doživjeti rad udruga izvan vlastitih gradova. U dvorcu Prandau-Normann, Tvrđi i Strossmayerovom parku očekuju vas izložbe, slušaone, prezentacije i druženje.

Kako izgleda putovanje reportera i svjetskog putnika kroz Sjeverni Kivu? Kako se biciklist priprema za put oko svijeta biciklom? Zašto netko odluči prehodati japanski otok Shikoku? Kako izgleda zaboravljeno srce Afrike? Kako mirišu staze u brazilskim šumama? Kako se prežive zimske skliske ceste Novosibirska na električnom biciklu?