Povodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba, koji se obilježava 1. listopada, domovi za starije i nemoćne osobe na području Osječko-baranjske županije organiziraju prigodne programe i aktivnosti.

Tako će se u Domu za starije i nemoćne osobe Osijek, Međunarodni dan starijih osoba obilježiti u petak, 30. rujna 2022. godine. Program obilježavanja započet će u 8:30 sati tjelovježbom za korisnike, a nastavlja se u 9:00 sati održavanjem Pekmezijade. U 10.00 sati održat će se svečano euharistijsko misno slavlje koje predvodi nadbiskup mons. Đuro Hranić. U poslijepodnevnom dijelu programa, u 16:30 sati nastupit će HKUD Osijek 1862.

Dom za starije i nemoćne osobe u Đakovo održao je programe obilježavanja u četvrtak, 29. rujna 2022. godine, služenjem svete mise u domskoj kapelici u 9:00 sati. U 10:00 sati održana je prigodna radionica pjevačkog zbora i grupe za dosjećanja (društvene igre, kava i druženje). U 11:00 sati prof. Miroslav Bauer održao je predavanje „Snaga volje, upornost i životni optimizam“, dok su u 14:00 sati Dom posjetili mladi zajednice „Milosrdni Samarijanac“. Obilježavanje će se nastaviti kroz cijeli mjesec listopad.

Osječko-baranjska županija: Službeno priopćenje za javnost
Foto: ilustracija/Pixabay