Žuta je kanta već napunjena, a do redovnoga odvoza plastike treba se strpjeti? Nije problem, jer plastiku koja ne stane u žutu posudu do petka predviđenog za odvoz možete pohraniti u žutu vreću od Univerzala! Set od deset takvih vreća, što bi trebalo biti dovoljno za godišnje potrebe zbrinjavanja plastike, čeka vas od 16. kolovoza u Univerzalovim uredima u Nazorovoj 68.

Iako su sva kućanstva opremljena posudama za plastiku, svaki korisnik javne usluge sakupljanja komunalnog otpada odlukom Uprave ostvaruje pravo na besplatni set vreća za plastični otpad. Rola žutih vrećica zapremnine 80 L dodjeljuje se korisniku jednom u kalendarskoj godini, a služi zbrinjavanju viškova odvojenog kućnog plastičnog otpada. Žute vreće mogu se podići na njihovoj adresi u Vladimira Nazora 68, uz predočenje zadnjeg odreska uplatnice za javnu uslugu ili potvrde o plaćanju koristite li m-banking ili internetsko bankarstvo.

Ovime prestaje dosadašnja praksa ustupanja žutih vreća građanima putem Univerzalovih blagajna bez ograničenja, a uređuje se sakupljanje plastike na korisničkome mjestu. Podsjećamo, međutim, da se plastični otpad može zbrinuti u reciklažnim dvorištima Đakovo i Vitika bez ikakve naknade i u svakom trenutku.

Izvor: Univerzal Đakovo