Nakon što je nedavno završena energetska obnova zgrade Dječjeg vrtića Vila, jučer je popodne na prigodnoj svečanosti uz nastup mališana i blagoslov vlč. Ivana Kunčevića vrtić svečano otvoren. Brojnim roditeljima i uzvanicima obratila se ravnateljica Ambra Kordić. U pozdravnom govoru zahvalila je svima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji ovog važnog projekta te je zaslužnima dodijelila Povelju zahvalnosti, u prvom redu Gradu Đakovu.

Povelju je preuzeo gradonačelnik Marin Mandarić, rekavši kako ulaganja u Dječji vrtić ne prestaju. Rekao je i kako Grad planira poboljšanje uvjeta i povećanje kapaciteta, u planu je i izgradnja novih prostora za buduće korisnike vrtića. Za ovakve projekte uvijek je bilo i bit će, rekao je, novca u Gradu Đakovu.

Projekt energetske obnove sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR). Ukupna vrijednost projekta je 2.249.253,02 kuna; od tog iznosa EU sufinancira 678.534,34 kuna. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije preuzelo je na sebe 705.184,85 kn prihvatljivih troškova projekta, dok ostatak sredstava osigurava Grad. Nakon energetske obnove zgrada prelazi iz energetskog razreda E u energetski razred C. Treba napomenuti i da je uz sve navedeno, Grad Đakovo dodatno investirao u bojanje zidova, lakiranje parketa, obnavljanje sanitarnih čvorova, kupljena je i nova oprema, krevetići, previjališta…

Izvor: Grad Đakovo