Danas je u Maloj vijećnici Grada Đakova održana svečanost potpisivanja ugovora za dodjelu stipendija za akademsku godinu 2023./2024. Ugovore je sa studentima potpisao gradonačelnik Marin Mandarić, naglašavajući važnost poticanja izvrsnosti i ulaganja u budućnost mladih.

Odbor za dodjelu stipendija i financijskih potpora Grada Đakova objavio je natječaj sredinom listopada ove godine, primivši 305 prijava. Prijavilo se 235 studenata od kojih će njih 121 dobiti stipendije i financijske potpore za iduću akademsku godinu (neki su se studenti prijavili na više kategorija). Treba napomenuti kako se dio studenata odlučio za druge izvore stipendiranja, odnosno za državnu stipendiju, županijsku itd. Svi oni koji su zadovoljili administrativne uvjete ove su godine ostvarili stipendiju.

Stipendije su podijeljene u četiri kategorije, obuhvaćajući darovite studente, studente deficitarnih zanimanja, studente umjetničkih smjerova (izuzev nastavničkog smjera) te financijske potpore. Svečano su danas ugovore potpisali Mia Vidović, darovita studentica više godine studija na Medicinskom fakultetu u Osijeku, Iva Šipljak, studentica treće godine umjetničkog smjera na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku te Marko Stević, daroviti student prve godine studija na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.

Stipendisti će tijekom 10 mjeseci akademske godine primati financijsku potporu od 160 eura mjesečno. Ovaj program stipendija odražava predanost Grada Đakova podršci izvrsnosti i kontinuiranom ulaganju u obrazovanje mladih, stvarajući temelje za uspješnu i prosperitetnu budućnost zajednice. U Proračunu Grada Đakova za 2024. godinu planirano je 190 tisuća eura za stipendije.

Grad Đakovo: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Grad Đakovo