Kako doznajemo iz Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku; ministrica izv. prof. dr. sc. Vesna Bedeković i ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric danas su svečano uručili ugovor za izgradnju Centra za socijalnu skrb Đakovo ravnateljici Dubravki Petrović, ukupne vrijednosti 15,2 milijuna kuna. Na svečanom uručivanju nazočio je i gradonačelnik grada Đakova Marin Mandarić, kao partner na projektu.

Ministrica Bedeković istaknula je kako Ministarstvo poduzima niz mjera i aktivnosti koje su usmjerene ka stvaranju svih potrebnih uvjeta za zadovoljenje osnovnih životnih potreba i podrške pojedincu, obitelji i skupinama. Uručeni ugovor dodjeljuje se u okviru Poziva za unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije – druga faza, a bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj iznose 14,5 milijuna kuna. Ukupna vrijednost projekta je 15,2 milijuna kuna te se razlika od 700.000 kuna financira iz Državnog proračuna u nadležnosti Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Pomoću uručenog ugovora financirat će se izgradnja i opremanje zgrade Centra za socijalnu skrb Đakovo te nabava vozila, radi kvalitetnog pružanja socijalnih usluga u zajednici. Projektom će se stvoriti dostupan, adekvatan i opremljen prostor Centra, u kojem će se realizirati različiti programi i aktivnosti kojima je krajnji cilj socijalno uključivanje svih ranjivih skupina dok će Grad Đakovo, kao partner na projektu, omogućiti Centru stjecanje odgovarajućeg građevinskog zemljišta.

Poziv je rezultat zajedničke suradnje Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Središnje Agencije za financiranje i ugovaranje (SAFU) i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Foto: Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku