Svečanom sjednicom Općinskog vijeća, u četvrtak (27. lipnja 2024. godine) obilježen je Dan Općine Strizivojna, a uz načelnika Josipa Jakobovića i općinske vijećnike, nazočili su joj izaslanik potpredsjednika Vlade RH i ministra obrane Damir Bajči, gradonačelnik Grada Đakova i saborski zastupnik Marin Mandarić, obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić te ostali uvaženi gosti.

– Ono što bih izdvojio kao najvažniji projekt u proteklom razdoblju je završetak rekonstrukcije zgrade nogometnog kluba za što smo osigurali 400.000 eura nepovratnih sredstava te smo ishodili uporabnu dozvolu. Osim toga, ove smo godine potpisali novi ugovor za projekt „Zaželi“ vrijednosti 720.000 eura, a vjerujem da svi dobro znaju koliko je on važan u ruralnoj zajednici. Uz to, ove godine očekujemo uporabnu dozvolu za industrijsku zonu vrijednu milijun eura, za što su sredstva osigurana putem Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, na čijem je čelu u trenutku raspisivanja natječaja bila Nataša Tramišak, kojoj se zahvaljujem na prepoznavanju naših potreba. Također, uz pomoć Ministarstva turizma i sporta i Osječko-baranjske županije izradili smo malonogometni teren s umjetnom travom , a od trenutka njegove izgradnje do danas na njemu su svakodnevno naši najmlađi sugrađani, rekreativci i ostali mještani – rekao je načelnik Josip Jakobović. Dodao je kako je ove godine osigurano 250.000 eura za rekonstrukciju pješačkih staza kojima će se srediti oko tri kilometra staza te je istaknuo kako nastavljaju s projektima sufinanciranja boravka djece u vrtiću, nabavke školskog pribora i ostalih socijalno važnih projekata.

Obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić pohvalio je rad općinske uprave na čelu s načelnikom naglasivši kako je Općina Strizivojna gotovo neprepoznatljiva u odnosu na razdoblje od prije nekoliko godina.

– Osim gospodarstva koje je jedno od najvažnijih pokazatelja razvoja i napretka bilo koje sredine, tu je dakako i demografija. Svjesni smo da je dio ljudi odselio, no isto tako važno je istaknuti da smo u mandatu Ivana Anušića uvelike promijenili negativnu percepciju prema Slavoniji i Baranji zaustavivši pri tome i odljev stanovništva. Općina Strizivojna jedna je od jedinica lokalne samouprave koja je svojom agilnošću uvelike doprinijela da naš kraj ponovno bude ugodan za život. Tu posebno moram istaknuti rad dječjeg vrtića koji se drugačijim pristupom djeci nametnuo kao jedna od najboljih predškolskih ustanova u našoj županiji, ali i osnovnu školu uključenu u program cjelodnevne nastave. Dakako, moramo pohvaliti i pilot- projekt Digitalno selo u koji je Općina uključena, a čiji će rezultati biti vidljivi u narednom razdoblju – rekao je Lukić.

Osječko-baranjska županija: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Osječko-baranjska županija