Svečanom sjednicom Općinskog vijeća, u subotu, 21. siječnja 2023. godine obilježen je Dan Općine Trnava, a uz načelnicu Općine Irenu Mikić Brezinu, nazočili su joj župan Ivan Anušić, zamjenici župana Mato Lukić i Josip Miletić, saborski zastupnik Goran Ivanović te drugi gosti.

Načelnica se u svom obraćanju osvrnula na najvažnije realizirane projekte u proteklom razdoblju, a iznijela je i neke od ciljeva za predstojeću godinu.

– Trenutno je u provedbi izrada projektne dokumentacije za izgradnju odvodnje na području općine, a u ovom razdoblju uspjeli smo dobiti šest građevinskih dozvola za izgradnju sustava odvodnje triju naselja – Hrkanovci, Trnava i Lapovci, dok smo prošle godine započeli s izradom projektne dokumentacije za naselje Dragotin. Općina Trnava u suradnji s Općinama Donji Andrijevci, Velika Kopanica i Oprisavci, potpisala je ugovor o osnivanju Dječjeg vrtića vila Zvončica, a pridružit će nam se još tri općine – Gundinci, Sikirevci i Slavonski Šamac. Jedan od važnijih projekata u 2022. godini svakako je bilo potpisivanje ugovora za dodjelu sredstava za nadogradnju vrtića u Trnavi u vrijednosti oko 1,8 milijuna kuna. Općina ima objekt u kojem se održava igraonica za djecu od tri do šest godina i predškola, a ovom izgradnjom će se postojeći objekt proširiti za potrebe vrtića. Nadamo se da bi već ove jeseni mogao početi s radom. U suradnji s resornim ministarstvima radili smo i na izgradnji nogostupa u naseljima te izgradnji nove rasvjete, a donijeli smo i Strategiju razvoja turizma za čiju izradu smo dobili sredstva iz Mjere 7.1 – kazala je između ostaloga načelnica i dodala da su veliku pozornost u planiranju svojih projekata posvetili demografskom oporavku i projektima u turizmu.

Župan Ivan Anušić čestitao je svim mještanima njihov Dan i naglasio kako Osječko-baranjska županija podržava sve projekte Općine Trnava, a to će činiti i u budućnosti.

– Ono što vidim kao veliku perspektivu, ne samo Općine Trnava, već i ovog dijela Đakovštine je turizam, obogaćen izvrsnom eno ponudom te predivnim krajolicima. Važno je sve ono što je planirano i zamišljeno uskladiti s novom financijskom perspektivom koju je Europska unija odobrila Hrvatskoj, uz partnerski sporazum koji je potpisala ministrica Tramišak, a kojim su osigurana sredstva za niz različitih projekata. Uz to, potrebno je demografski osnaživati sredinu i ulagati u djecu i mlade te im pomoći da bolje i kvalitetnije žive na ovom području – zaključio je župan Anušić.

Osječko-baranjska županija: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Osječko-baranjska županija