U subotu 4. prosinca nakon večernje mise, ispred osnovne škole u Budrovcima upaljena je druga adventska svijeća, svijeća mira.

Prigodnu molitvu vodio je vlč. Ivan Lovrić, a u glazbenom dijelu sudjelovao je pjevački zbor. Svi okupljeni nakon paljenja svijeće mogli su se počastiti čajem, kuhanim vinom i kiflicama.

MIR- upravo ono što najviše nedostaje u prosincu je simbol paljenja druge adventske svijeće.

“Iako je mjesec prosinac mnogima najdraži u godini, činjenica je da može biti i vrlo stresan. U nastojanju da odaberemo najbolje poklone, ispečemo savršene kolače ili postavimo bajkovite fotografije na društvene mreže, često možemo iskusiti frustraciju, pritisak i neograničene potrebe. Kad tome pridodamo gužve u centrima, prometu i brigu oko financija, često možemo iskusiti sve samo ne -MIR.

U nastojanju da se sve te stvari zaborave, upalili smo i drugu svijeću u našoj maloj mjesnoj zajednici. Kao što se vidi, ljudi je bilo još i više, zbor je pjevao, svećenik je održao molitvu i govor i nakon svega, topli čaj, kuhano vino i pregršt kiflica, besplatno za sve!

Zahvaljujemo svima i što reći osim da se nadamo kako će taj broj sve više rasti, ne samo za paljenje svijeća nego za svaki nadolazeći događaj u selu, jer samo vaša nazočnost nama daje veliku potporu da i dalje radimo i smišljamo još više!”, poručuju Budrovčani.

Igor Kretonić
Foto: Mjesni odbor Budrovci