Jazz dance sekcija KUD-a „Sklad“ i ove godine u Đakovu organizira obilježavanje Svjetskog dana plesa (29. travnja). U Hrvatskoj se ovaj dan obilježava od 1999. godine. Glavni je cilj Svjetskog dana plesa i svih prigodnih programa privući što veću pozornost javnosti i ukazati na važnost plesne umjetnosti.

Ovako je obilježavanje Svjetskog dana plesa u Đakovu zamislila jazz dance sekcija KUD-a „Sklad“:„Zamišljeno je da se toga dana okupimo u 17:00 sati na Trgu J. J. Strossmayera. Ove godine smo unijeli i jednu novinu kako bismo što više ljudi ohrabrili na sudjelovanje. Na samome će početku svi sudionici otplesati šetalicu. Nadamo se da će ritam i ovi jednostavni koraci pokrenuti i roditelje, bake, djedove, ma sve prisutne. Nakon šetalice, pojedine skupine predstavit će se sa svojim koreografijama, a nakon toga slijedi izvođenje već poznate, zajedničke Mix koreografije koju izvodimo već petu godinu za redom.“

Za koreografiju je zadužena Mihaela Topić, dok će se za glazbu pobrinuti DJ Profesor. U slučaju lošeg vremena program će se održati u Centru za kulturu.
Prijave su još uvijek u tijeku, a ukoliko imate bilo kakvih pitanja javite se na e-mail [email protected].

Autor: I. K.