Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike čestitalo je svim socijalnim radnicama i radnicima Svjetski dan socijalnog rada te zahvalilo svim zaposlenima u sustavu socijalne skrbi na solidarnosti, iznimnom profesionalnom angažmanu i pomoći građanima i kolegama u potresom pogođenim područjima kao i u borbi protiv širenja epidemije koronavirusa u sustavu socijalne skrbi.

Svjetski dan socijalnog rada, od kada je proglašen od strane UN-a, svake se godine tradicionalno obilježava treći utorak u ožujku. Obilježavanje ovog dana ima za cilj istaknuti postignuća socijalnog rada i vidljivost usluga.

Preuzimanjem aktivne uloge u očuvanju društva i društvenih odnosa, promovirajući zaštitu ljudskih prava i radeći na socijalnom uključivanju, socijalni radnici promiču održivost zajednica.

Državna tajnica Marija Pletikosa pridružit će se obilježavanju Svjetskog dana socijalnog rada sudjelovanjem na stručnom skupu u organizaciji Hrvatske udruge socijalnih radnika na temu „Ja sam, dakle mi (je)smo“ – jačanje socijalne solidarnosti i globalne povezanosti“.

Izvor: Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike

Foto: Hrvatska udruga socijalnih radnika