U Osijeku i Našicama od 31. ožujka do 2. travnja ove godine održao se 46. Međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe, najzahtjevniji festival tamburaške glazbe, na kojemu se predstavio i Tamburaški orkestar Općine Semeljci.

Na festivalu je nastupilo 12 renomiranih tamburaških ansambala iz Hrvatske u natjecateljskim kategorijama te nekoliko orkestara revijalno. Tamburaški orkestar Općine Semeljci nastupio je sa skladbama: „Slavonski strnjaci“ autora Vlade Čatića (praizvedba), „Neka cijeli ovaj svijet“ s vokalnim solistima Sara i Mauro Ševarac, te Bizetovom skladbom „Arležanka“.

U iznimno jakoj konkurenciji stručni žiri u sastavu Siniša Leopold, Vladimir Vladimirov i Franjo Batorek dodijelio je Tamburaškom orkestru Općine Semeljci Zlatnu plaketu s osvojenih 95,6 bodova. Osim toga, dirigent TOOS-a Davor Kelić dobio je Plaketu za najboljeg dirigenta Festivala, a orkestar i Plaketu za najbolje interpretiranu skladbu na Festivalu, što jasno ukazuje na glazbenu kvalitetu njihovog nastupa.

Ukupni pobjednik Festivala bio je orkestar Golden Strings iz Osijeka s 98,3 boda, a nije zanemariva činjenica da smo ovaj puta imali čak 3 člana koji su nastupili u oba orkestra.

Peradili megapopularnu “Bohemian Rapsody”

Osim što osvajaju nagrade na različitim festivalima, članovi Tamburaškog orkestra Općine Semeljci vrlo vješto prerađuju razne svjetski poznate hitove, a sada je na red došao veliki hit grupe Queen, Bohemian Rapsody. Prerada je dobila i spota, a kako to sve izgleda pogledajte ovdje:

Igor Kretonić
Izvor|Foto: Tamburaški orkestar Općine Semeljci