U nedjelju, 16. lipnja 2024. godine, s početkom u 19:00 sati na ljetnoj pozornici u Semeljcima, održat će se godišnji koncert Tamburaškog orkestra Rapsodija kojim će orkestar obilježiti 10 godina rada. Koncert se održava u sklopu Dana Općine Semeljci, koja je ujedno i pokrovitelj koncerta.

Na koncertu ćemo moći poslušati izvedbe s njihovih do sada objavljenih albuma “Balada o tamburi” i “Tambura Beat”, a kao gosti na pozornici pridružit će im se brojni solisti, Željko Ergotić, Stjepan Jeršek Štef i drugi.

Nakon nastupa Rapsodije i vokalnih solista, na istom će mjestu svoj koncert održati legende hrvatske tamburaške glazbe, Najbolji hrvatski tamburaši.

Najbolji hrvatski tamburaši s radom su počeli 1983. godine pod imenom Zlatni dukati, a danas sviraju u sastavu Stanko Šarić (prvi basprim, glavni vokal), Mata Lukačević (begeš), Krunoslav Golubičić (tamburaško čelo), Mato Miličić – Pišta (kontra), Mirko Gašparović (drugi basprim), Denis Špegelj (prim).

Iza sebe su ostavili brojne hitove kao što su “Tena”, “Andrija Čordaš”, “Zbog tebe”, “Divne godine” i druge, a sve ćete ih imati prilike poslušati na besplatnom koncertu u Semeljcima.

Tamburaški orkestar Rapsodija djeluje od 2013. godine, kada je osnovan kao Tamburaški orkestar Općine Semeljci te konstantno okuplja više od 30, uglavnom mladih članova, zajedno s nekoliko provjerenih, iskusnih glazbenika. Kroz godine stekli su status jednog od najboljih tamburaških orkestara u Hrvatskoj te nastupili na brojnim festivalima, s kojih se uredno vraćaju kao jedni od nagrađenih. Nastupali su diljem Lijepe naše, ali i u Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Srbiji, Francuskoj, Italiji i Bugarskoj.

Repertoar na njihovim nastupima zaista je širok i raznolik, od narodnih pjesama, plesova, crkvene i narodne glazbe, preko poznatih brojeva filmske i klasične glazbe pa sve do suvremene zabavne glazbe.

Ovaj tamburaški orkestar poznat je i po brojnim obradama koje možete poslušati na njihovom YouTube kanalu, a obrada svjetskog hita Bohemian Rhapsody u travnju prošle godine izazvala je pažnju medija iz čitave regije.

Prošle su godine promijenili ime u Tamburaški orkestar Rapsodija pod kojim od tada nastupaju.

Igor Kretonić
Foto: Tamburaški orkestar Rapsodija/Adriana Lončarević