Pisali smo već o Teni Kirchmayer, sada učenici đakovačke Gimnazije A. G. Matoša (2.a), koja je još dok je pohađala osnovnu školu izdala svoju prvu slikovnicu.

Njezin talent je prepoznao i projektni tim Omoguru, sastavljen od logopeda, dizajnera, tipografa i IT-stručnjaka te angažirao Tenu za ilustraciju slikovnice „Plesna haljina žutog maslačka“, svima poznatu priču Sunčane Škrinjarić.

Slikovnica je izašla u online izdanju uoči Međunarodnog tjedna disleksije, 4. – 10. listopada 2023. Pisana je tzv. jednostavnim jezikom, pojednostavljenim oblikom standardnog jezika, koji svima, pa i osobama s teškoćama u fonološkoj obradi, omogućuje lakše čitanje i razumijevanje napisanog. Tena je svojim divnim crtežima vizualno obogatila slikovnicu.

Slikovnicu i Tenine ilustracije možete vidjeti na poveznici:

https://www.omoguru.com/…/Plesna-haljina-zutog-maslacka…

No, kao što smo rekli, nije to Teni prva ilustracija. Tena je, kao učenica 4. razreda, napisala i ilustrirala vlastitu knjigu, naziva „Najposebniji dar“. Zajedno sa svojom mentoricom, tadašnjom učiteljicom Zrinkom Funarić, osvojila je 2. mjesto na državnom natjecanju „Moja prva knjiga“. Knjiga je tiskana kad je Tena bila 8. razred.

Izvor|Foto: Gimnazija A. G. Matoša Đakovo