STIŽU BOLJI SPORTSKI DANI

Nakon dvomjesečnoga potpunoga zastoja u sportskim aktivnostima, ponedjeljak, 18. svibnja bit će upisan kao dan kada su prvi sportski klubovi ponovo krenuli s treninzima.

Naime, ublažavanjem mjera Kriznoga stožera Civilne zaštite RH, prvi će na tereni tenisačice i tenisači te kuglačice i kuglači.

Teniski klub Đakovo jučer je počeo s treninzima najmlađih kategorija. Treneri Mario Beljan, Tomislav Marijanović i Marinko Lukić krenuli su s prvim treninzima, naravno poštujući sve mjere opreza koje je propisao krizni stožer. Ako sve bude u redu, Teniski klub Đakovo bit će domaćin Prvenstva Hrvatske za tenisačice i tenisače do 16 godina, a turnir bi se trebao igrati u kolovozu. Đakovčani za ovo natjecanje imaju jaki adut – Leona Babića Brajka koji je jedan od najboljih hrvatskih tenisača u svome godištu.

Trener Tomislav Marijanović nakon višemjesečne stanke: „Osjećaj je odličan, svi smo jedva čekali na povratak u naš klub, na naše terene kako bismo započeli s treninzima, počevši od djece pa sve do odraslih članova. Kada ćemo se natjecati teško je reći, ali čekat ćemo upute Hrvatskoga teniskoga saveza. Vjerujem da će se nastaviti pozitivna epidemiološka situacija i da će se, barem lokalni turniri, igrati u ljetnom periodu. Djeca su jedva dočekala početak, doduše osjeća se mali nedostatak osjećaja za lopticu, ali to će se brzo vratiti. Straha kod djece nema, s nestrpljenjem čekaju sljedeći trening. Mi se pridržavamo preporuka Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo. Danas je na terenima bilo puno sreće, zadovoljstva i oduševljenja što mogu biti na klupskim terenima, zaključio je Marijanović.

U ponedjeljak, 18. svibnja na staze su krenule đakovačke kuglačice i kuglači. I njima je Krizni i stožer omogućio treninge uz posebne mjere opreza. U kuglanju još nije definirana niti sezona. Naime, Hrvatski kuglački savez još uvijek nije odlučio hoće li se prekinuto prvenstvo prekinuti ili će se nastaviti. Podsjetimo, kuglačice Đakova nastupaju u prvoj ligi, a dva kola prije kraja nalaze se na posljednjem mjestu. Iz njihove perspektive poništenje sezone bilo bi odlično jer bi Đakovčanke zadržale prvoligaški status. Kuglači Fortune u Prvoj B hrvatskoj kuglačkoj ligi, šest kola prije kraja, nalaze se na odličnom trećem mjestu. Kuglači Silosa u Drugoj hrvatskoj kuglačkoj ligi nalaze se, četiri kola prije kraja, na pretposljednjem mjestu s 12 bodova.

Na Hrvatskom kuglačkom savezu stoji odluka o sudbinu sezone 2019./20., a odluka bi mogla uslijediti u sljedećih nekoliko dana.

Škola nogometa Đakovo Croatije kreće 10. lipnja

Iz HNK Đakovo Croatia službenim priopćenjem oglasila se uprava kluba napominjući kako će Škola nogometa s radom krenuti 10. lipnja . Deset natjecateljskih selekcija zajedno sa svojim trenerima krenuti će s treninzima na oba đakovačka nogometna stadiona.

Izvor: DJSport