U Čakovcu se, u organizaciji Teniskoga kluba Franjo Punčec,  od 30. lipnja do 5. srpnja igra Seniorsko prvenstvo Hrvatske za tenisače i tenisačice.

U ženskoj konkurenciji nalazi se đakovačka tenisačica Laura Mašić koja je jučer igrala za ulazak u finale. Nažalost u polufinalnom meču protiv Tene Lukas, prve nositeljice turnira i tristote igračice na svjetskoj WTA tablici. Tena Lukas pobjedom 6:3 i 6:0 plasirala se u sutrašnje finale, a Laura Mašić se zaustavila u polufinalu što s obzirom na njenu mladost možemo smatrati velikim uspjehom.

Laura Mašić do polufinala je došla nakon tri pobjede. U prvom je kolu bila bolja od Ogulinke Franke Sindičić rezultatom 6:0 i 6:2.U drugom kolu, sedma nositeljica turnira slavila je protiv Karle Kilić, igračice splitskoga Dalmacijacementa s uvjerljivih 5:3 i 6:1.

U četvrtfinalu đakovačka je tenisačica izbacila treću nositeljicu Domeniku Turković. Stare poznanice s mnogobrojnih turnira odigrale su tri seta. U prvom je Laura Mašić slavila sa 6:4 da bi drugi set pripao u tie breaku igračice Španskoga. Međutim, Laura Maši još je jednom pokazala svoju psihičku stabilnost tako da je u trećem setu slavila sa 6:3 i tako se plasirala u polufinale.

Autor: Miro Šola