TIJEKOM PROTEKLA 24 SATA ŠEST PROMETNIH NESREĆA
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće jedna je osoba smrtno stradala, a dvije su osobe zadobile lake tjelesne ozlijede. Četiri prometne nesreće su za posljedicu imale materijalnu štetu.
 
Na području PPRP Osijek dogodile su se tri, u Đakovu dvije i u Belišću jedna prometna nesreća.

Na cesti Tenja-Sarvaš sinoć je oko 22,25 sati došlo do teške prometne nesreće u kojoj je 34-godišnjak iz Koroga izgubio život.

Tridesetčetverogodišnji vozač se osobnim automobilom kretao iz Tenje prema Silašu te je u jednom trenutku zbog neprilagođene brzine uvjetima i stanju na kolniku, sletio s ceste i prevrnuo se na krov.

Vozač je od zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu događaja, dok su 40-godišnjem suputniku iz Koroga konstatirane lake tjelesne ozljede. Tijelo vozača prevezeno je u Klinički bolnički centar Osijek, gdje će biti obavljena obdukcija.  

Na mjesto događaja izašli su vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka.
 
Očevid prometne nesreće obavili su policijski službenici Postaje prometne policije Osijek.  

Do 19.prosinca 2022. godine na osječko-baranjskim prometnicama život je izgubilo 20 osoba, dok je tijekom cijele prošle godine život izgubilo 15 osoba stradalih od posljedica zadobivenih u prometnim nesrećama.
 
ALKOHOLIZIRANI VOZAČI U PROMETU
Jučer su na području Policijske uprave osječko-baranjske u nadzoru prometa evidentirana dva vozača osobnih automobila i jedan vozač bicikla koji su bili pod utjecajem alkohola te jedan vozač osobnog automobila i jedan vozač bicikla koji su se odbili podvrgnuti ispitivanju na prisutnost droga u organizmu.
 
Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 15,30 sati u Belom Manastiru, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 58-godišnji biciklist iz Belog Manastira. Biciklistu je evidentirana koncentracija od 1,18 promila alkohola u krvi.
 
U 20,10 sati u Đakovu, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom na način da je 53-godišnji vozač osobnog automobila iz Đakova, uslijed neprilagođene brzine kretanja udario u vozilo koje se kretalo ispred njega. Vozaču je evidentirana koncentracija od 1,90 promila alkohola u krvi.
 
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 22.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih bodova.
 
U 22,40 sati u Belom Manastiru, u nadzoru prometa zaustavljen je 27-godišnji vozač osobnog automobila iz Belog Manastira, koji se odbio podvrgnuti ispitivanju na prisutnost droga u organizmu. Isti je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Za  počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih bodova.
 
POJAČANE MJERE
Na području PU osječko-baranjske sutra će se od 10 do 16 sati provesti pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Moje Đakovo