Tihomir Mihalj i Zlatko Mezeji  kandidati nezavisne liste “Imamo PUT – imamo CILJ” , ispred koje će ići na lokalne izbore, održali su danas u Strossmayerovom parku još jednu konferenciju za medije.

Predstavili su dio svog izbornog programa te su se još jednom osvrnuli na trenutnu gradsku vlast, ali i na priče koje kruže o njihovoj listi.

Tihomir Mihalj: Naš “program jednakih mogućnosti” ključ je za izlazak iz krize

Na početku konferencije gradonačelnički kandidat Tihomir Mihalj čestitao je svima Dan očeva te svim Josipama i Josipama čestitao imendan.

Već su prije spominjali kako je njihov “program jednakih mogućnosti” ključ za izlazak iz krize, koju oni nazivaju duboka jama, te da je on neophodan za oporavak lokalnog gospodarstva. Danas je Tihomir Mihalj rekao više detalja o oporavku gospodarstva:

“Gospodarstvo možemo oporaviti ciljanim projektima u svrhu oporavka svih naših gospodarskih subjekta koji su pred gašenjem ili se nalaze u teškoj situaciji. Tu mislimo na sve proizvodne djelatnosti.”

Naglasio je kako su ljuti što gradska uprava nije za oporavak gospodarstva, pokretanje projekata i zapošljavanje iskoristila trokut grad – županija – država. Po njima jedino se zapošljavanje dogodilo u gradskim službama.

Kao bazu oporavka gospodarstva vide Poduzetnički centar, za koji kažu kako većina građana ne zna da on postoji.

Poduzetnički centar planiraju podijeliti radne sekcije:

“Prva radna sekcija bavila bi se planskom aktivnošću i izradom finalnih projekata, dok bi druga radna sekcija bila savjetodavna služba i pomoć u provedbi projektnih ideja za pravne i fizičke osobe iz svih područja djelatnosti.”

Planiraju osnivanje konstantno dostupne savjetodavne službe za poljoprivredu

Kao važan dio oporavka gospodarstva vide i poljoprivredu:

“Našim OPG-ovima treba stručna pomoć kroz već propisane i dostupne mjere. Treba im savjetodavna pomoć gdje bi im pomagali prilikom prezentiranja i prodaje proizvoda u gradu, županiji i Republici Hrvatskoj, najviše na morskoj obali.”

Drugi vid oporavka poljoprivrede vide u detaljnoj analizi stočnog fonda, gdje bi poticajnim mjerama i planskom dodjelom matičnih grla povećali proizvodnju u svim vidovima uzgoja.

Treći vid oporavka poljoprivrede bilo bi osiguravanje konstantno dostupne savjetodavne službe iz svih područja poljoprivredne proizvodnje koja bi se bavila i terenskim radom

“Ako dođemo na poziciju vlasti u Gradu Đakovu, napravit ćemo pregled raspoloživih gradskih objekata te ih staviti u namjenu, kako se ne bi dogodila situacija kao sada, da gradske službe budu u iznajmljenim prostorima. Također bismo riješili stambeno-imovinsko-pravne odnose u prigradskim naseljima te osigurali ravnomjeran razvoj prigradskih, ali i gradskih cjelina sa svim neophodnim životnim sadržajima”, završio je svoje izlaganje Tihomir Mihalj te najavio umirovljenike, mlade, ugostitelje i ribiće kao temu sljedeće konferencije.

Zlatko Mezeji: Hoće li u ovom carstvu slijepih pobijediti jednooki vladar pokazat će vrijeme

Uz prigodne čestitke svoje izlaganje započeo je i Zlatko Mezeji, a zatim je dodao kako je u gradu započela “igra prijestolja”:

“Znamo tko je gdje i naša nezavisna lista se koristi od raznih pojedinaca za razne manipulacije i makinacije.”

Rekao je kako se pravi dokaz standarda u gradu vidi po dugim redovima u kojima umirovljenici čekaju svoje uskrsnice, a samu podjelu uskrsnica nazvao je manipulacijom kruhom:

“Tu se gubi pojam demokracije, pojam ljudskosti, temeljnog načela koji nam osigurava Ustav, prava na zapošljavanje, prava na rad. Žalosno je što današnja politika vodi ka tome da se manipulira starijom populacijom, vrtićkom dobi, da se manipulira preko udruga, preko kulture, preko svega.”

Vezano uz tu temu dodao je kako su KUD-ovi u nepravednoj poziciji u odnosu na sportske klubove, naglasivši kako su u stanju mirovanja dok se u sportskim klubovima nastavio rad.

Rekao je kako oni nisu cura za udaju, kako nemaju veliki miraz te će građani odlučiti jesu li oni pravi izbor za njih:

“Hoće li u ovom carstvu slijepih pobijediti jednooki vladar pokazat će vrijeme.”

Igor Kretonić
Foto : Moje Đakovo