Tihomir Mihalj i Zlatko Mezeji predstavili su na današnjoj konferenciji za medije nezavisnu listu pod nazivom “Imamo PUT – imamo CILJ” ispred koje će ići na lokalne izbore.

“Vrijeme je da u Đakovu pokušamo donijeti neke pozitivne promjene. Prvi puta na đakovačkoj političkoj sceni pojavljuje se nezavisna lista, lista koja nije opterećena bilo kakvim vidom političke stege, lista koja nije ničija marioneta i lista koja će raditi po svojem viđenju”, ovim riječima započeo je predstavljanje liste Tihomir Mihalj, a zatim je krenuo detaljnije o listi:

“Na listi se nalaze predstavnici prigradskih naselja, pojavljuju se Vijeća Mjesnih odbora, gdje će predstavnici imati priliku izboriti se za pravilnu raspodjelu podjelu prilikom izgradnje infrastrukture, izboriti se za pravilnu raspodjelu financija i za pravilno zapošljavanje.

Za ljude s liste tvrdi kako su to obični ljudi moralnih načela s imenom i prezimenom iz svih grana djelatnosti u Đakovu te će nastojati ciljanim projektima oživjeti sve grane djelatnosti u Gradu.

Kršćanski i domoljubni nadzor ističe kao temeljni cilj liste, a kao vodilju, program jednakih mogućnosti u čemu je citirao Alojzija Stepinca: “Ne treba nam toliko učenih glava, koliko poštenih”. Planiraju stvoriti pozitivnu klimu kako bi de omogućila ulaganja bez kojih nema novih radnih mjesta. Isto bi realizirali i ciljanim projektima prema resornim ministarstvima i EU fondovima.

“Put će nam biti težak i trnovit. Najveći razlog je dugogodišnje zapostavljanje svih djelatnosti u našem gradu. Najviše vremena trebat će da se dostigne odgovarajuća razina za normalan rad u gradu i prigradskim naseljima. Vodilja će nam biti: Svima, a ne samo njima.”, završio je predstavljanje Tihomir Mihalj.

Zatim je riječ uzeo njegov zamjenik, Piškorevčanin Zlatko Mezeji:

“Najbitnije je da imamo put, kakav je da je gazit ćemo po njemu, a da će on biti bolan i trnovit to svi znamo. Nama je najbitniji cilj koji ne možemo ostvariti kroz četiri godine, nego tu treba dosta truda, rada i odricanja. Poštenim, ljudskim i humanim pristupom može se sve.”

Mezeji je najvažnijim ciljem liste naveo program jednakih mogućnosti, gdje će svi imati ista prava bez obzira na sve raznolikosti. Tvrdi kako zna da će tu biti puno posla, ali će taj program jednakih mogućnosti s vremenom biti raspoređen po svim sektorima, od gospodarstva do, kako tvrdi, zamrle industrije u Gradu.

Kao neke od programskih aktivnosti naveli su:

  • realizacija projekta izgradnje višenamjenske sportske dvorane
  • izgradnja klaonice koja je više nego potrebna na području Đakovštine
  • stvaranje kvalitetnije infrastrukture u Strossmayerovom parku

Tihomir Mihalj đakovački je poduzetnik i dugogodišnji sportski djelatnik, a Zlatko Mezeji trenutni je predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Piškorevci.

Igor Kretonić

Foto: Moje Đakovo